Het orkest

Philharmonie Gelre is een regionaal harmonieorkest met ongeveer 60 leden. Ons doel is tweeledig: we willen als groot symfonisch blaasorkest muziek maken op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau (eerste divisie harmonieorkesten) en we willen concerten geven met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een groot en breed publiek.

Ons najaarsprogramma staat elk jaar in het teken van ons grote concert in Musis Arnhem. Hier maken we ieder jaar iets bijzonders van. De afgelopen jaren stond er onder andere repertoire van Reed, Tschaikowsky, Puccini, Williams, Grieg, Barnes, Prokofiev, Bernstein en Moessorski op de lessenaar. In november 2011 waren zowel Musis Sacrum als de Hanzehof Zutphen volledig uitverkocht voor de Carmina Burana van Orff in samenwerking met Toonkunst Zutphen, Kinderkoor Barst en professionele solisten. In 2013 voerden we de wereldberoemde 9e symfonie van Dvořák (opname) uit. 

Eens in de vier jaar nemen we deel aan een concertconcours. We komen uit in de eerste divisie harmonieorkesten. Ook maken we elke drie jaar een concertreis. Zo zijn we in 2004 naar Barcelona geweest en in 2008 naar de Rijn-Moezelstreek. In 2010 brachten we een bezoek aan Noord-Italië. In het voorjaar van 2013 hebben we meegedaan aan het International Wind Orchestra Festival in Berlijn, in 2016 is het orkest naar Parijs geweest, in 2019 naar Salzburg en in 2023 naar Freiburg.

Parkzaal Musis 2017