Concerten

Donderdag 4 april, 20:00 uur Brugklasconcert (besloten) Olympus College, Arnhem
Zaterdag 4 mei Herdenkingsconcert Arnhem
29 mei - 2 juni Concertreis Salzburg


Leef! Harmonie Wilhelmina Wamel meets Philharmonie Gelre

Zondag 10 februari 2019, 15:00 uur
Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

Op zondag 10 februari ontmoetten de twee Gelderse symfonische blaasorkesten Philharmonie Gelre uit Arnhem o.l.v. Joop Boerstoel en Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel o.l.v. Willem van Zee elkaar. Onder de noemer ‘Leef!’ brachten beide orkesten een gevarieerd programma ten gehore.

Programma

Harmonie Koningin Wilhelmina speelde als hoofdwerk de Derde Symfonie van James Barnes. Dit werk schreef de Amerikaanse componist tijdens één van de moeilijkste periodes van zijn leven. Het in eerste instantie tragische stuk gaat over het proces rondom het overlijden van zijn jonge dochter Natalie. In het vierdelige werk vertelt de componist over de verbitterd- en boosheid die de dood met zich meebrengt. Het derde deel is een vaarwel van zijn dochter waarin hij fantaseert over hoe het zou zijn als zijn dochter nog in leven was. Het laatste deel vertegenwoordigt de wedergeboorte van geest en verzoening voor iedereen. “A long time ago in a galaxy far, far away…”, deze zin, met bijbehorende heroïsche muziek, doet al meer dan 40 jaar de harten van veel filmfans sneller kloppen. John Williams schreef de muziek voor het Star Wars-epos en liet zich daarbij inspireren door grote componisten uit het verleden. Philharmonie Gelre speelde de mooiste en spannendste muziek uit deze filmreeks. John Williams is ook jarenlang vaste dirigent geweest van de Boston Pops. Dat orkest is nauw verbonden met het Boston Symphony Orchestra waar Leonard Bernstein veelvuldig gastdirigent was. Bernsteins karakteristieke stijl met jazz-, klezmer- en musical-invloeden is een inspiratiebron voor veel hedendaagse componisten. Van Bernstein bracht Philharmonie Gelre het werk “On the Town” ten gehore.

Concerten

Donderdag 4 april 2019
Brugklasconcert (besloten optreden)
20:00 uur, Olympus College, Arnhem

Zaterdag 4 mei 2019
Herdenkingsconcert
Arnhem

Woensdag 29 mei - zondag 2 juni 2019
Concertreis
Salzburg

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.