Jubileumconcert Italiaanse meesters

Zondag 19 november 2017, 15:00 uur (zaal open om 14:30 uur)
Parkzaal, Musis Sacrum, Arnhem
Entree: 15 euro (voorverkoop) / 17,50 euro (deur)

Wat kunt u verwachten?

Philharmonie Gelre viert dit jaar haar 90-jarig jubileum en duikt in de erfenis van de grote Italiaanse meesters. De grote Italiaanse componisten zijn beroemd om hun passionele opera's, bruisende ouvertures, meeslepende filmmuziek en indrukwekkende balletten. Ottorino Respighi componeerde in 1931 het spectaculaire ballet Belkis, Regina di Saba, over de reis die Belkis, de koningin van Seba, onderneemt naar de Bijbelse koning Salomo. Het ballet ging in 1932 in première en was een geweldig succes, maar ook zo groots dat het sindsdien nooit meer is uitgevoerd. De suite van het ballet die Respighi in 1934 samenstelde echter wel en is al meer dan 80 jaar zeer geliefd.

Geliefd zijn ook de Italiaanse filmcomponisten, zoals de legendarische Ennio Morricone (oudste Oscarwinnaar ooit) en Nino Rota, vooral bekend van The Godfather; beide componisten zullen deze middag de revue passeren. Een Italiaans programma is ook niet compleet zonder operacomponisten; euphoniumsolist Gerd Wensink zal soleren in de virtuoze Donizetti variaties Dulcamarata.


Philharmonie Gelre

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.